Smeštaj na Divčibarama

DivčibarePoznato turističko i gradsko naselje Divčibare nalazi se u blizini grada Valjeva u Kolubarskom okrugu na planini Maljen, koji svojim karakterističnim reljefom uslovljava povoljne klimatske karakteristike i raznovrstan biljni i životinjski svet na ovoj planini. Naziv Divčibare odnosi se na devojačke bare, nastao u spomen na tragičnu smrt devojke koja se prema narodnom predanju nesrećnim slučajem udavila u nabujaloj Crnoj kamenici.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

DivčibareDivčibare su poznate po različitim šumskim i livadskim predelima, ali i mnogobrojnim visovima sa kojih se pruža neverovatan pogled. Na samom Maljenu izviru mnogobrojne rečice i potoci, rastu mnogobrojne lekovite trave, te je poseta ovom kraju prava mogućnost za duge šetnje i uživanje u prirodi. Iako je često označena kao raj za porodice sa decom, ova visoravan na Maljenu, u svoju ponudu unosi sve više sadržaja i omogućava pravi odmor, ali i avanturu za posetioce svih uzrasta i tokom svih godišnjih doba.

Osnivanjem Divčibare Ski Resorta sada se može uživati u skijanju na dve staze, može se iznajmiti ski oprema i pohađati škola skijanja. A ukoliko je vaša poseta u toku letnjeg perioda, postoje sadržaji koji će vam upotpuniti odmor, pa možete isprobati: zip line, Avantura park, panoramsku vožnju žičarom ili možete poći u vožnju biciklama po dugim, uređenim biciklističkim stazama. A ako volite pešačenje, bićete oduševljeni božanstvenim predelima i označenim pešačkim stazama koje vode kroz planinu Maljen. Ukoliko ne želite da se upustite sami u ovu avanturu, TO Divčibare ima u svojoj ponudi i pešačke ture sa vodičima. Neke od staza koje biste mogli posetiti su: Golubac, Paljba, Ljuti krš, Velika pleća i Crni vrh.

U blizini Divčibara nalazi se veliki broj manastira koje možete obići, a tu su i dobro poznata Banja Vrujci, jezero Rovni, ali i Mionica i Valjevo, pa svoj odmor možete nastaviti i na nekom od ovih mesta ili se samo uputiti na jednodnevni izlet do njih. A predah od obilaska ovog kraja, uvek možete napraviti u nekom od mnogobrojnih divčibarskih etno sela i vajata koji su nadaleko poznati po gostoljubivosti domaćina i obilju ukusne lokalne hrane.

Divčibare – smeštaj